Elkezdődött a X. Nemzetközi Szarvasbiológiai Konferencia

Elkezdődött a 10. Nemzetközi Szarvasbiológiai Konferencia

Idén tizedik alkalommal Eszéken kerül megrendezésre az International Deer Biology Congress (IDBC) névre hallgató szakmai konferencia, melynek résztvevői szeptember 5. és 9. között ismerkedhetnek meg a szakma legfrissebb nemzetközi kutatási eredményeivel. S hogy milyen témákban tájékozódhatunk?

A világ különböző részeiről érkező előadók a szarvasagancs, a szarvas védelme, élőhely és gazdálkodás, a szarvas egészség és betegségek, valamint a szarvas fiziológia és táplálkozás területein ismertetik tudományos eredményeiket. Ezen felül, az előadásokkal párhuzamosan egy állandó poszter szekció teszi lehetővé, hogy további kutatási eredményekről értesüljünk vizuális formában. Nagy örömünkre szolgál, hogy a sorok között sétálva például az alapítónk és a kuratórium elnökének kutatási eredményeit megjelenítő posztert is láthatjuk.

A konferencia első szakmai napja a szervezők és a városvezetés köszöntőjét követően érdekes előadások sorozatával rajtolt. Hallhattunk többek között a szarvasagancs potenciális szerepéről, mint a környezeti szennyezés bioindikátora, megtudhattuk milyen okokból vonódnak be az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő “citizen science”-be a természeti erőforrások kezelői, illetve elmélyedtünk a szarvasagancs egyedülállóan gyors növekedésében rejlő lehetőségek gyógyászati célú hasznosításában, akár daganatos betegségek elleni küzdelemben.

A rendezvényen Alapítványunk két hallgató – Bócsi Balázs a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, illetve Sárközy Áron a Soproni Egyetem hallgatója részvételét támogatja. A hét további élményeiről és új ismereteiről részletesebb beszámolót az ő tollukból olvashatunk majd a későbbiekben.

Kapcsolódó bejegyzések

LOG IN

Don’t have an account? Sign-up here