Üdv Békáspusztán! – kezdetét vette első természetvédelmi táborunk

Vasárnap indult a Csányi Alapítvánnyal közös szervezésben megvalósuló első természetvédelmi nyári táborunk. Békáspusztai táborhelyünkön összesen 12 gyermek foglalta el szállását. Az első napot játékosan, főként egymás és környezetünk megismerésével töltöttük. Utóbbi részeként a különböző érzékszerveink használatán keresztül tapasztaltuk meg a minket körülvevő természet sokszínűségét és tanultunk a biológiai sokféleségről, majd azt is leteszteltük, vajon melyik nagyobb folyónk rendelkezik a leghosszabb magyarországi szakasszal – játékunkban ezúttal a Dráva nyert.

A reggeli közös “nyújtózkodást” követően békáspusztai fogadóinkkal, a Bóly Zrt. vadgazdálkodási ágazatának munkatársaival indítottuk szakmai programjainkat, Béda-Karapancsára látogattunk. Közös sétánk során megismerkedtünk az élőhely jellegzetes faunájával és flórájával, megtanultuk hogyan ismerhetjük fel a vadnyomokat, de bemutatásra kerültek különböző vadászati berendezések is. Ezt követően több vadkamerát is kihelyeztünk, hogy a tábor utolsó napján közösen elemezhessük az általuk megörökített képeket. Nagy örömünkre Bütyök és Tüske is csatlakozott hozzánk a délelőtti programokon. Délután látogatást tettünk a helyi agrártörténeti múzeumba, majd a nature journaling módszerén keresztül végeztünk részletes megfigyelést a természet kisebb-nagyobb kincsein.

A hét során még számos izgalmas program vár a táborozókra, ahol lehetőségük lesz ismereteiket és élményeiket gazdagítani. Holnap a hazai madárfajoké lesz a főszerep.

Kapcsolódó bejegyzések

LOG IN

Don’t have an account? Sign-up here